•  

  Vooruitblik: RWA 1 - Excelsior 1

  Het vlaggenschip van Excelsior zit in zwaar weer. De afgelopen twee wedstrijden werden verloren waardoor het vier belangrijke punten misliep. En dat in een poule waar alle ploegen maar punten blijven pakken. Aankomend weekend staat er wederom een cruciale wedstrijd op het programma. Rode lantaarndrager RWA is de tegenstander, aan Excelsior 1 de taak om het gat van drie punten te vergroten naar vijf.

  De fusieclub tussen RWR en Poortugaal staat, na een goed begin van de zaalcompetitie, op de laatste plaats in de Eerste Klasse E. Daar zag het de eerste paar weken niet naar uit. RWA begon nog met een thuisnederlaag tegen Valto (18 – 23), maar wist daarna op bezoek bij Futura en in eigen huis van Achilles te winnen. Vijf nederlagen op rij stond RWA echter alweer onderaan waardoor de wedstrijd tegen Futura van twee weken gelden cruciaal was. Deze werd in eigen huis gewonnen met 26 – 25 waardoor RWA gewoon weer aansluiting heeft met de zevende en zesde plaats.

  Van de in totaal zes behaalde punten, wist RWA er vier in eigen huis te pakken. Met een doelsaldo van 99 voor en 111 tegen, goed voor gemiddeld 42 doelpunten per wedstrijd, kan er wel gesteld worden dat er in Rhoon altijd wat te beleven valt. In uitwedstrijden wist RWA tot op heden pas twee punten te pakken en bleef het de laatste vier uitwedstrijden zonder punten. Met een gemiddelde van 14, 8 doelpunten voor en 19 tegen een duidelijk verschil tussen uit en thuis.

  Dat het in Rhoon kan spoken kunnen de Haagse verenigingen over meepraten. Zowel Achilles in de derde competitieronde als Futura in de negende competitieronde morste punten. En met zes punten had RWA in bijna elke Eerste Klasse poule boven de degradatieplaatsen gestaan. Zo niet in de Eerste Klasse E, waar het met zes punten op de laatste plaats staat. Een punt achterstand op Futura, twee achter op DES en drie punten verschil met Excelsior. Een cruciale wedstrijd voor RWA, niet alleen omdat ze zeker nog wat punten moeten pakken, ook omdat Futura en DES het tegen elkaar opnemen komend weekend. Een van beiden gaat punten laten liggen, dat geeft RWA de kans om een sprong in het klassement te maken.

  Ook voor Excelsior staat er een cruciale wedstrijd op het programma. Na twee opeenvolgende nederlagen en de vijfde in totaal, moet er gewonnen worden om de gevreesde plekken zeven en acht achter zich te laten. Bij een overwinning op RWA is het verschil vijf punten en lijkt directe degradatie uit het zicht. En als de uitslag bij DES tegen Futura gunstig is, kan Excelsior een grote stap zetten naar lijfsbehoud in deze Eerste Klasse. Ook al valt er natuurlijk weinig over te zeggen in een competitie waar iedereen van elkaar kan winnen.

  Excelsior presteert dit seizoen wisselvallig en wist vooral in uitwedstrijden nog maar weinig te laten zien. Alleen in De Lier werden er twee punten gepakt, op bezoek bij Futura mocht Excelsior gelukkig zijn met één punt. Drie punten buitenshuis uit vijf wedstrijden en een gemiddelde van 16,4 doelpunten voor en tegen. Weinig spectaculaire cijfers voor de zwart-witten. Zaak om op bezoek bij RWA te werken aan deze statistieken, maar vooral te zorgen voor een overwinning. Hoe de punten gepakt worden is op dit moment niet van belang, al hopen we natuurlijk op een overtuigende overwinning. Ongeveer zoals dat op zaterdag 28 november 2015 ook ging. In eigen huis werd RWA met 21 – 15 verslagen.