• 3 september 2016, de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Sporting Trigon 2. Van te voren als 1 van de betere tegenstanders ingeschat. Voor mij ook mijn debuut als coach van RWA 2, dus geen idee wat ik van deze wedstrijd moest gaan verwachten. Vorige week zaterdag de selectie bekend gemaakt dus we hadden 1 week de tijd om gericht met elkaar toe te werken naar deze opening van het seizoen en natuurlijk ook het nieuwe Center Court van RWA.

    Om klokslag 14:00 uur floot de scheidsrechter van dienst in en toen na 6 schoten en 1,5 minuut spelen de stofwolken waren opgetrokken stond er een 3-3 stand op het scorebord. Dit moet wat moois gaan beloven voor dit seizoen. Tot 5-5 bleven we gelijk opgaan waarbij RWA steeds aan de goede kan van de score bleef. Van 5-5 naar 8-5 werd het eerste gaatje geslagen en dat hebben we eigenlijk de hele wedstrijd vast gehouden. Van 12 - 7 naar 12 - 10 kwam Sporting Trigon nog 1x terug in de wedstrijd maar de 13 - 10 vlak voor rust deed ons toch gerust naar de thee (waar was die eigenlijk) toe gaan.

    In de rust afgesproken dat we niet zouden gaan verslappen in de tweede helft. Maar eigenlijk spreek je dat altijd wel af, maar de vraag is altijd of dat ook gaat gebeuren. En gelukkig was dit het geval, via 14-10 werd het 17-13 waarna het verzet van Sporting Trigon definitief brak. Met nog een aantal goede goals en zeer gedisciplineerd spel werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. Met nog drie wissels in de slotfase, om iedereen zijn eerste speelminuten te gunnen, werd afgesloten met een solide 25-15 overwinning.  Op Lenie na (maar die heeft ook maar 3 minuten gespeeld) heeft iedereen bijgedragen aan de score waardoor we nu al hebben laten zien dat we over alle schijven kunnen scoren.

    Volgende week mogen we naar MIA 3, waar de wedstrijd om 17:00 uur aan zal vangen.

    Jeroen van de Rovaart

    Trainer/Coach RWA 2.