• Na vorige week een knappe overwinning op Sporting Trigon 2, mochten we dit weekend naar de verste tegenstander MIA 3 te Amersfoort. Omdat Ilse en Maikel mee gingen met RWA 1 kwam Sjeng over vanuit RWA 3 met coach Marco.

  Om 5 uur plaatselijke tijd mochten wij na MIA 1 aantreden tegen MIA 3. Een ploeg waarvan we niet heel veel wisten op voorhand, alleen dat KOAG 2 het er lang moeilijk tegen gehad had de week ervoor. Ook wij hadden een moeizame eerste helft, maar ik had niet het idee dat dat met MIA  te maken had, meer met de instelling waar RWA 2 de eerste helft mee speelde.

  Waarschijnlijk door het goede spel van de week ervoor dachten we dat we deze klus wel op 80% konden klaren. Hierdoor hadden we moeite met het maken van goals, met name in het tweede aanvalsvak. Tot 5-5 bleven we dan ook achter de feiten aanlopen. Toch kwamen we vlak voor rust op een 5-7 voorsprong waardoor we in ieder geval wel een goede uitgangspositie gecreëerd hadden voor de tweede helft.

  Toch begon de tweede helft op dezelfde manier als waarop we de eerste helft gespeeld hadden. 1 vak moeite met het maken van doelpunten en het andere vak wat het verdedigend geweldig dichthield. Hierdoor bleef de score gelijk opgaand tot 8-10. Op deze stand viel Sjeng in voor Lorenz om wat vers bloed in het team te krijgen. Het tempo ging in deze fase omhoog en de conditie begon in ons voordeel door te slaan. Ook de tactische omzetting die MIA 3 deed, pakte uit in ons voordeel. Hierdoor kwam Tom wat meer in de korte ruimte rondom de korf en kon hij de wedstrijd in ons voordeel beslissen.

  In de eindfase van de wedstrijd konden Ilse, Maikel (door gekomen van RWA 1) en Tamara ook nog hun minuten meepakken en konden we de punten met een 10 - 15 eindstand mee naar huis nemen. De tweede helft met zijn allen goed geknokt voor de punten en geweldig verdedigd. Hadden we scherper geweest in de afronding hadden we deze wedstrijd veel eerder al kunnen beslissen en hadden we ook makkelijk de 20 goals voor kunnen halen.

  Maar al met al 2 wedstrijden gespeeld en 4 punten gehaald. Hier kunnen we niet anders dan tevreden over zijn.

  Volgende week wacht de eerste topper van dit seizoen tegen KOAG 2. Ook een ploeg met 4 punten.

  Aan het eind van die wedstrijd zien we of we aan kop blijven of dat we in de achtervolging moeten.

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2