• Prima seizoenstart RWA 1, 4 punten in 4 dagen.

  Na een week wachten mocht eindelijk RWA 1 afgelopen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd spelen bij Viking in Wijk bij Duurstede.

  In de eerste helft verliep de wedstrijd gelijk op. Het spelbeeld was wel dat RWA het betere van het spel had maar vergat om de (korte) kansen af te maken.

  Net voor rust werd een klein gaatje geslagen waardoor er een 8-10 voordeel op het scorebord stond.

  Na rust volgde een zeer sterke periode door RWA, want binnen 10 minuten werd er 6x gescoord op rij en kwam Viking zelfs helemaal niet tot scoren. De verdediging stond als huis.

  Niet veel later stond het zelfs 9-20 met nog 13 minuten te spelen.

  Maar door het warme weer ( en de grote afmetingen van het speelveld ) was de accu ook bij RWA een beetje leeg aan het worden waardoor de wedstrijd eindigde in 13-22.

  Lang nagenieten van deze overwinning kon niet want afgelopen dinsdag stond de inhaalwedstrijd tegen ACKC op het programma.

  Op het nieuwe Centre Court was het zaak om de lijn van de tweede helft tegen Viking vort te zetten. ACKC werd zeker niet onderschat aangezien hun eerste wedstrijd tegen titelkandidaat DES na een 8-8 ruststand nipt werd verloren met 16-19.

  Maar RWA liet vanaf het begin zien dat er voor ACKC niets was te halen in Poortugaal. Na 10 minuten stond de 5-0 al op scorebord en werd er met een 14-6 de ruststand bereikt.

  Na rust denderde RWA gewoon door tot 19-10. Door de vele onderbrekingen kwam de wedstrijd daarna niet meer op gang en werd de wedstrijd afgesloten met een 23-11 eindstand.

  Binnen 4 dagen 4 punten pakken is een uitstekende start.

  De komende 3 wedstrijden ( KOAG, Maassluis, DES ) zal moeten gaan uitmaken of RWA echt meegaat doen in de top van deze zware 2de klasse.

  Tot zaterdag als de selectie KOAG 1 en 2 gaat ontvangen op het vernieuwde RWA complex.

  Mvg André