• ADO 3 - RWA 5

  RWA 5 heeft er inmiddels twee wedstrijden opzitten en twee punten binnen gehaald. De verschillen in deze poule zijn zeer klein en elke wedstrijd kan gewonnen, maar net zo goed verloren worden.

  Inmiddels staat speelronde 3 voor de deur en RWA 5 begint langzaam zicht te krijgen op waar het staat in deze competitie. Het zullen kleine dingen zijn die gaan uitmaken of het vijfde bovenin mee gaat draaien of onderin.

  Vandaag ADO 3 op het programma. Deze ploeg heeft uit twee wedstrijden 1 punt weten te halen en zullen dus zeker gebrand zijn om vandaag de overwinning naar zich toe te slepen.

  Ook met dit weer zou de eerste helft, net als vorige week, wel eens bepalend kunnen zijn. Zaak was dus om fel te starten en de voorsprong te pakken.

  Duidelijk was dat ADO exact dezelfde opdracht had, want binnen drie balcontacten viel het eerste schot. Mis, bal naar onze aanval, drie balcontacten, schot en raak. De volgende minuut voltrek zich exact hetzelfde beeld, waardoor er in 2 minuten een 0 - 2 voorsprong op het bord stond (2x Sven).

  Toen werd duidelijk dat we ook 4korfball hadden kunnen gaan spelen. Ons tweede aanvalsvak liep niet, waardoor ADO weer terug kroop naar 2-2. En dit was het wedstrijdbeeld van de eerste helft. RWA kwam weer op 2 punten verschil en ADO knokte zich weer terug. 4-4, waarna het voor beide partijen moeizamer werd om te scoren. Nog 1 minuut te gaan werden er bij RWA geduldige aanvallen opgezet wat resulteerde in twee goede doelpunten van Jeffrey en Anneke en een ruststand van 4-6 in het voordeel van ons vijfde.

  Na tactische aanwijzingen in de rust pakte de tweede aanval het nu wel goed op. De doelpunten vielen niet gelijk, maar toen Rineke de 4-7 scoorde kwam het geloof in een goede afloop. De ban was gebroken en het was nu alleen nog een kwestie van hetzelfde spel voortzetten. Wellicht bracht dit wat gemakzucht met zich mee, of onderschatting, of ADO was met dit schot wakker geschut, want het ging compleet de andere kant op.

  ADO kwam terug tot 7-7 en via 7-8 werd het zelfs 11-8 in het voordeel van ADO. We leken de wedstrijd compleet uit handen te geven. RWA zette de schouders eronder en wist zich weer terug te knokken in de wedstrijd naar 11-11 met nog twee minuten te spelen. De spanning werd enorm en de juiste keuzes nemen gebeurde wat minder.

  In de laatste minuut wist ADO toch nog de twee punten uit het vuur te slepen, waardoor de teleurstelling groot was.

  Her vijfde heeft wisselend hele goeie dingen laten zien, maar hier stond ook veel emotie tegenover, wat het spel niet ten goede kwam. Er zal veel slimmer gespeeld moeten worden, kijken welke mogelijkheden er zijn en tijdens het spel kunnen schakelen naar de juiste oplossing. Hier kunnen nog mooie stappen gemaakt worden.

  Doelpunten: Anneke (3x), Sven (3x), Jeroen (2x), Martine (1x), Rineke (1x), Jeffrey (1x).

  Leon Stolk
  Trainer/Coach RWA 5