• DVS 69 – RWA 24-29 ( 10-15 )

  RWA, dat gesponsord wordt door ARCO Bedrijven en MCD Supermarkt, speelt ook volgend zaalseizoen in de eerste klasse.

  De beslissingswedstrijd tegen DVS 69 werd na een ruststand van 10-15 met 24-29 gewonnen.

   

  In de sporthal van Sporting Delta begon RWA uitstekend aan de wedstrijd. Via doelpunten van Nils en Janneke stond er al snel 2-0 op het scorebord.

  Verdedigend gaf RWA zeer veel druk op DVS . Hun hoofdaanvallers kwamen maar moeilijk tot scoren en ook werd vaak de korf niet geraakt binnen de 25 seconde.

  In die fase bouwde RWA de score verder uit naar een 11-5.

  RWA speelde zeer gedisciplineerd en goed in de taken. De juiste personen werden uitgespeeld en de zwakke punten bij DVS werden opgezocht.

   

  Daan Prikker en Arnout Geervliet waren heer en meester in de rebound, Jan den Arend schakelde de hoofdschutter van DVS uit en Nils de Brons scoorde er lustig op los.

  De vier dames van RWA , Lenie Dijkshoorn, Jolien Jansen, Janneke en Lisanne Noordzij waren aanvallend niet te stoppen en hadden bij de ruststand van 15-10 al acht keer de korf gevonden.

   

  Na de rustpauze denderde de RWA trein maar door en werd voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong gepakt van acht doelpunten. De 21-13 werd gescoord door routinier Nils de Brons , die alweer zijn zesde score ( van totaal acht ) meepakte in de wedstrijd.

  Heel even dacht DVS weer terug te komen in de wedstrijd maar Lenie Dijkshoorn bracht , ook met haar zesde doelpunt, de stand weer op 23-17.

  DVS probeerde nog wat door hun hoofdschutter naar het andere vak te halen maar invaller Gertjan de Lange werd telkens verdedigend erin gebracht om die , met succes, uit te schakelen.

   

  Na de laatste time-out van RWA, bij een stand van 26-22 , werden de laatste puntjes nog op de i gezet waarna de wedstrijd goed werd uitgespeeld. Een dik en dik verdiende overwinning van 29-24 werd uitbundig gevierd met de ruim 100 toeschouwers uit Albrandswaard.

   

  Op basis van het gehele seizoen verdiende RWA dat ook. In een loodzware poule werden mooie wedstrijden gespeeld , maar had het ook pech dat topschutter Lars van Heiningen zijn pols brak

  in “ zijn “ wedstrijd tegen Valto en daardoor hij de laatste vijf wedstrijden langs de kant zat.

   

  Volgende seizoen zal RWA 1 weer uitkomen op eerste klasse niveau, een niveau waar RWA absoluut thuishoort en de ambitie heeft om dan verder omhoog te kijken.

   

  Ps.

  Bij deze wil de RWA selectie iedereen bedanken voor support tijdens ons zaalseizoen bij RWA 1 en 2. We hopen jullie op ons vertrouwde veld weer te zien. BEDANKT !!