• Waar blijven de verslagen van het tweede, ik hoor het je afvragen, is de inkt op, geen inspiratie, writersblock of zijn alle wedstrijden van het tweede afgelast. Niets van dit alles, maar ondergetekende heeft het laatste tijd wat te druk gehad met nieuwe baan. Dus hierbij een verslag van de laatste drie weken. In mijn laatste verslag na de wedstrijd van KOAG 2 vroeg ik om een lekker zonnetje, nou dat is in ieder geval gelukt, al drie weken zweten we ons jasje uit bij het coachen, wat natuurlijk geen enkel probleem is, graag nog twee wedstrijden vol houden zo!

  We gaan ons drieluik beginnen in het altijd mooie Vlaardingen waar ons tweede aan mocht treden tegen de lokale helden van Twist 2. Deze ploeg is de zwakke broeder in de poule, maar daar hebben wij meestal niet zoveel mee van doen. Wij als tweede geven graag al onze tegenstanders het idee dat ze van ons kunnen winnen door ons moeiteloos aan te passen aan het niveau. Hierdoor duurde het dan ook tot diep in de eerste helft dat we onze echte kwaliteiten wilden laten zien. We liepen dan ook in de laatste 10 minuten uit van 5-5 naar 5-10 met rust. Nou afgesproken deze laatste 10 minuten door te trekken de tweede helft in. En dat deden we gelukkig ook, ten minste 15 minuten lang, bij 9-17 vonden we het wel weer genoeg en in het laatste kwartier wisten we er nog eentje bij te prikken. 12-18 eindstand.

  Dan deel twee, Albatros 2 thuis. Een ploeg waar wij het vorig jaar knap lastig mee hadden, thuis met 1 punt verschil winnen en uit een gelijkspel. Ook deze wedstrijd was weer een gelijkopgaande, ten minste wat de eerste helft betreft. Op 5-3 en 7-5 hebben we even een klein gaatje gehad, maar echt los kwamen we niet, met rust stonden we zelfs 9-10 achter. Aanvallend genoeg goals, maar verdedigend teveel tegen. Tweede helft puntje op de spreekwoordelijk i zou je zeggen, maar jammer genoeg had Albatros zelfs de puntje op de ij gezet, waardoor zij direct na rust uitliepen naar 9-13. Via wat heren wissels wisten we dit weer goed te maken naar 13-13, maar toen ging Albatros zelfs puntjes op de ë zetten. Bij 15-19 leek de wedstrijd dan ook wel beslist. Nog maar wat heren door gewisseld, zodat iedereen bijna in allebei de vakken gestaan heeft. En het mocht weer baten 19-19. Via 19-20 leek Albatros alsnog aan het langste eind te gaan trekken. Laatste time-out, Nils in de punt hij gaat het doen voor ons, 1 minuut op de klok.... 2 ballen van Fleur die er uit draaiden, maar toen alsnog als een duveltje uit een doosje kwam daar de laatste doorloopbal van Nils, of speelde hij hem nu door op Gert, nee het was Nils die hem maakte. 20-20 en afgelopen.

  Afgelopen zaterdag mochten we dan naar Avanti 3, de nummer 7 van de ranglijst. En je raad het al, we pasten ons weer goed aan. 15 minuten op de klok, 3-0 voor de gasten. Gelukkig wilde de scheidsrechter even een drinkpauze, konden we even alle neuzen weer dezelfde kant opzetten. Het liefst richting het gele mandje. Twee minuten voor de rust stond het 6-4 en toen gingen zelfs de neuzen van Avanti onze kant op en gaven ze ons nog een cadeautje in de laatste seconde waardoor we de 6-6 nog voor rust aan konden tekenen. Of was het toch het feit dat Remco warm ging lopen dat iedereen wat scherper werd. Tweede helft lieten we in ieder geval zien dat we niet wilde verliezen hier, we gingen voor elkaar werken, en dat zorgde er in ieder geval voor dat Avanti alleen op 8-7 nog een keer voorgestaan heeft. Jammer genoeg zorgde het er niet voor dat we los kwamen, via 9-10; 11-13 werd er weer 13-13. Op 13-15 hoopte je dat de wedstrijd gewonnen was, maar 3 minuten voor tijd 14-15. Marja erbij voor de rebound, schot van Sjeng, rebound Marja, doorloopbal Nils en 14-16 punten binnen. Eind goed al goed. En Remco bedankt voor het warmlopen, dat biertje houd je te goed.

  Op naar volgende week, de kraker tegen de ongeslagen koploper Deetos 3.

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2