• RWA 3 - ONDO 2 en Kinderdijk 2

  Hallo Steef!

  Nee, er is niks aan de hand. “Waar blijven dan de twee laatste wedstrijdverslagen?” hoor ik je denken. Ik ben er inmiddels al een tijdje achter dat het schrijven van wedstrijdverslagen over gewonnen wedstrijden veel leuker is. Niet alleen omdat het verslag dan een zogenoemd happy end heeft, maar vooral omdat ik aan mezelf merk dat ik van sommige nederlagen een heel weekend van slag kan zijn. Soms is het dan verstandiger om (stiekem) een week te wachten met het schrijven van een verslag.

  Zaterdag 13 oktober:

  Na een gelijkspel bij Fortis uit vorige week hadden we het grote genoegen om opnieuw naar Zeeland af te reizen. Dit keer voor de wedstrijd tegen ONDO 2. ONDO 2 (3 punten) staan twee punten onder ons en de belangen waren dus groot. De wedstrijd zou oorspronkelijk aanvangen om 14:25 uur, was het niet dat wij, door alles wat op de weg eigenlijk tegen kan zitten ook daadwerkelijk tegen zat, arriveerden om 14:30 uur. Tien minuten voorbereidingstijd bleek voor ons niet lang genoeg om gefocust aan de wedstrijd te starten. Verdedigend werden er individuele fouten gemaakt en aanvallend was er een gevarieerd spel, maar bleef de afronding uit. Dit resulteerde in de einduitslag van 12 tegen 9 in het voordeel van ONDO 2.

  Zaterdag 20 oktober:

  Na een goede trainingsweek en voorbereiding stond de thuiswedstrijd tegen Kinderdijk 2 op het programma. Onze poule ligt dicht bij elkaar op de twee koplopers na: Juliana 2 en Kinderdijk 2. Vorig jaar troffen we Kinderdijk 2 ook en toen bleken zij twee keer een maatje te groot te zijn. Met goed vertrouwen startten wij de wedstrijd en dit vertrouwen bleek zeker niet onterecht.

  Het laatste fluitsignaal en de einduitslag is 16-18 in het voordeel van Kinderdijk. Baalde ik ervan? Zeker weten, want het had beide kanten op kunnen vallen in de slotfase. Heb ik er het hele weekend last van gehad? Zeker niet! Het was een hele goede wedstrijd met een uitstekende verdediging die meerdere keren het spel van Kinderdijk helemaal wist vast te zetten. Daarnaast was er een goed variërende aanval waarmee we makkelijk de korf wisten te vinden. Het was erg fijn om te zien dat de veerkracht van onze ploeg nog steeds aanwezig is en dat we ook nog steeds stappen in de goede richting weten te maken. Soms is het dus toch niet zo erg om een nederlaag te moeten beschrijven.

  Volgende week, in de extra wedstrijd van dit veldseizoen, treffen we voor de tweede keer de koploper Juliana 2. We gaan er weer een week hard tegenaan en twee punten tegen de koploper zou mooi meegenomen zijn zo vlak voor het zaalseizoen.

  Tot op de app (tot zo dus)!