• Zo het veld zit er weer op en we zijn de zaal weer in gegaan. Direct in de eerste ronde een pittige tegenstander met Merwede 2.

    Vorig seizoen op het veld twee keer kansloos van verloren dus we wisten dat we onze borst nat konden maken voor deze wedstrijd. Wel direct de eerste gelegenheid om onze nieuwe bespreek ruimte uit te proberen. Voorzien van luxe fauteuils nam iedereen de wijze woorden van de coach tot zich (als men RWA 2 een beetje kent gelooft niemand dit).

    Vergeleken met de wedstrijden van vorig seizoen begonnen we in ieder geval een stuk beter. In plaats van dat de wedstrijd al snel gespeeld was bleven we in het spoor van Merwede. Wel kwam vanaf 2-3 Merwede steeds een puntje voor, maar groter dan 2 werd dit gat nooit. Vlak voor rust wisten we dit zelfs om te draaien, zodat we met een 11-9 voorsprong de rust in gingen. Wat heel belangrijk was in deze wedstrijd was hoe we om zouden gaan met de scheidsrechter. In de eerste helft was gebleken dat hij bij licht contact al tegen je floot en hier hadden we de eerste 20 minuten van de wedstrijd dan ook heel veel moeite mee. De laatste 10 minuten ging dit al een stuk beter wat ook verklaarde dat we de wedstrijd deden kantelen.

    In het begin van de tweede helft wilde Merwede zich duidelijk nog niet gewonnen geven en kwamen ze via 12-12 weer op gelijke hoogte, maar bij 14-13 wisten we het verzet te breken en het uiteindelijk beslissende gat te slaan naar 17-13. Al werd het nog even spannend op 17-15, maar via de 18-15 van Tom werd de eindstand bereikt.

    Jeroen van de Rovaart
    Trainer/Coach RWA 2