• Een onbekende tegenstander voor ons, weliswaar had het eerste vorig seizoen tegen vriendenschaar 1 gespeeld, maar het tweede waren wij al een tijd niet tegengekomen in de competitie. Vorige week hadden ze verloren van Tjoba 2 en in de buiten competitie spelen ze een klasse lager. Hierdoor was de verwachting dat wij de betere ploeg zouden moeten zijn, maar in de beginfase bleek hier niets van waar te zijn. Vriendenschaar speelde frank en vrij en kwam met een hoog tempo vroeg op 2-0, waardoor wij direct in de achtervolging moesten. Gelukkig waren wij ook gelijk wakker en tekende we al snel de 2-2 weer aan. Hierna bleef dit eigenlijk de hele eerste helft zo doorgaan. Hoog tempo en beide ploegen die nooit echt los kwamen van elkaar. Via 3-3, 4-6, 6-6 en 9-8 gingen we uiteindelijk de rust in met 9-9.

    Naast het feit dat we niet echt los kwamen baarde ook de fitheid van het tweede ons een beetje zorgen. Gert die in de eerste helft door zijn enkel gegaan was, Nils en Sjeng nog aangeslagen van eerdere wedstrijden. Hopelijk konden we de tweede helft snel het verzet breken zodat we ook hier wat rust zouden kunnen pakken.

    Waar de eerste helft direct begon met twee makkelijk scorende teams begon de tweede helft juist tegenover gesteld. Beide vakken hadden moeite met scoren waardoor er lang 9-9 op het bord bleef staan. Als eerste vond Vriendenschaar de korf, waardoor we weer achter de feiten aan liepen. Toen Sipke bijna klaar was om in te vallen scoorde Vriendenschaar zelfs de 11-9. Gelukkig had ons andere aanvalsvak niet zoveel moeite om de korf te vinden en twee schoten later stond het alweer 11-11. Dit inspireerde ook Gert Jan tot grootse daden, want weer twee schoten later stond er 11-13 op het scorebord. Via 12-13 sputterde Vriendenschaar nog 1x tegen, maar via Nils en Maikel besliste we de wedstrijd bij 12-17, voor de statistieken maakte Vriendenschaar er nog 14-17 van, maar daar lag niemand meer wakker van. In de slotfase maakte ook Sipke nog zijn officiële debuut in RWA 2.

    Verder wil ik nog Melissa even noemen, goede invalbeurt die het vak de juiste drive gaf om over het dode punt heen te gaan. Je eigen wedstrijd op zaterdagochtend opgeven om met ons mee te gaan en dan hiermee ons helpen, dank je !!

    Jeroen van de Rovaart
    Trainer/Coach RWA 2