• De oplettende lezer weet dat jullie nog 1 verslag van mij tegoed hadden, maar misschien komt het omdat ik niet zo goed tegen mijn verlies kan dat ik geen inspiratie had om een verslag te schrijven van de wedstrijd tegen Tjoba 2. Maar voor de volledigheid hierbij nog klein stukje. Tjoba 2 - Slappe hap 2, 24-18. Nu door met de wedstrijd van Fortis 2. De andere Zeeuwse tegenstander uit onze poule. Op het veld hebben we hier de laatste tijd vaker tegen gespeeld en iedere wedstrijd waren we zeer aan elkaar gewaagd, dus we wisten dat we scherp moesten zijn om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

  We begonnen goed met direct de 1 en 2 nul op het bord, maar ons tweede aanvalsvak had moeite om hierin mee te gaan, waardoor het ook snel weer 2-2 stond. Hierna ontstond een eerste helft waar beide ploegen moeite hadden met het scoren van goals, in ieder geval de eerste 25 minuten, want toen stond er een 4-3 stand op het scorebord. Op het moment dat Tom klaar stond om in te vallen brak Fleur de ban met een doorloopbal, waardoor er in de laatste paar minuten opeens een flow in de ploeg kwam en de ruststand door Maikel op 8-4 gezet kon worden.

  In de tweede helft begon Fortis zoals wij de eerste helft begonnen waardoor het direct op 8-6 kwam, maar een schot van Fleur en een stip die ze goed meekreeg en door Maikel afgemaakt werd bracht het gat weer op 4 punten. Daarna 2x Nils van afstand en het verzet van Fortis was vroeg in de tweede helft gebroken. Hierna hebben we de wedstrijd zoals dat zo mooi heet professioneel dood gemaakt en hebben we de punten in Rhoon gehouden. Hierdoor kunnen we met een lekker gevoel de winterstop in als herbstmeister. Nu lekker paar weken vrij zodat iedereen zich op kan laden en de zijn of haar ongemakken kan laten verzorgen, zodat we straks fit weer aan de competitie kunnen beginnen.

  Nog een opmerking die ik zaterdag langs de kant gehoord heb en die ik jullie niet wil onthouden; De familie Vink heeft deze wedstrijd voor ons gewonnen met 11 goals. :)

  Namens RWA 2, hele fijne feestdagen, een gelukkige jaarwisseling en een voorspoedig 2019 toegewenst.

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2