• Na de wedstrijd tegen Maassluis mochten we aantreden tegen Albatros 2. Deze tegenstander is in de laatste jaren altijd lastig geweest voor ons. Waar ik vind dat we korfballend altijd wel de betere ploeg zijn, was dat vaak niet in de resultaten terug te zien. Ook afgelopen zaterdag begonnen we weer stroef. Wel creëerden we genoeg kansen, maar de goals vielen weer makkelijker aan de kant van Albatros. Halverwege de eerste helft stond er dan ook een 4 - 7 tussenstand op het scorebord. Gelukkig is dit wel het sein voor ons om scherper te worden in de afronding en luttele minuten later hebben we de 4 - 7 omgezet in een 9 - 7 voorsprong. Via 9 - 8 sputtert de goede schutter van Albatros nog wat tegen, maar via Sjeng en een ontketende Gert gaan we met 11-8 rusten.

    Tweede helft eigenlijk een kopie van de eerste, deel 1 is voor Albatros waarbij ze terug komen naar 13-13, maar weer via Sjeng en twee keer Gert slaan we het beslissende gat naar 16 - 13. En ook nu stribbelt de schutter van Albatros nog 1 keertje tegen, maar via nog twee keer Gert mag de goed leidende scheidsrechter 18 - 14 in de app noteren als eindstand.

    Volgende week de topper tegen Rust Roest 2 in Eindhoven die ondanks dat ze afgelopen zaterdag verrassend verloren toch nog op de tweede plaats in de poule staan.

    Jeroen van de Rovaart
    Trainer/Coach RWA 2