• En ja hoor het is weer zo ver, hij is weer een verslag vergeten te schrijven.

  Niets is minder waar, maar als we niet winnen dan heb ik er minder behoefte aan gewoon. Dus hierbij Rust Roest 2 - RWA 2 eindstand 22-20.

  Uithuilen en opnieuw beginnen en dat konden we letterlijk doen in de eerste wedstrijd van de terug ronde uit bij Merwede.

  Op papier weer een lastige wedstrijd, maar gelukkig speelden we hem niet op papier maar in de zaal in Sliedrecht.

  Hier kreeg ik direct een schuldgevoel, want Sjeng zijn ouders zaten op de tribune en ik had van de week besloten hem reserve te zetten. Nog even getwijfeld, maar toch besloten het zo te laten.

  Heerlijke eerste helft gezien met veel goals en een RWA 2 wat iedere keer aan de goede kant van de score bleef. Tot 5-5 gelijk opgaand, maar vanaf 5-7 langzaam maar zeker het gaatje steeds groter makend. 10-13 ruststand was ook een terechte voorsprong voor onze helden van het tweede. Na rust besloot Merwede verdedigend wat te veranderen, waardoor we aanvallend iets minder grip kregen op het scoren van goals, maar omdat we toch al de voorsprong te pakken hadden konden we rustig lange aanvallen gaan spelen en wachten op de fout van Merwede. Sjeng hierbij ingebracht voor Nils voor nog meer rebound druk en uiteindelijk konden we de voorsprong uitbouwen naar 6 verschil met 16-22. Hierna scoorde Merwede nog 2x voor de statistieken zoals dat zo mooi heet. 18-22.

  Na de wedstrijd mocht de held van het tweede Maikel met 8 goalsĀ het eerste ook aan een punt helpen zodat hij met 10 goals in totaal deze avond met een heerlijk gevoel naar bed kon.

  Volgende week spelen we thuis onder het genot van een goed bord shoarma tegen Vriendenschaar 2. Een wedstrijd die uit moeizaam gewonnen werd.

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2