• Na de overwinning tegen Merwede mochten we deze week aantreden Vriendenschaar 2. De uitwedstrijd was gewonnen door ons, maar dit ging niet van harte.

  Vriendenschaar bleek in die wedstrijd een stugge tegenstander, waar we moeilijk los van kwamen.

  Dit bleek thuis niet anders, maar waar we uit moeite hadden met het maken van doelpunten was dit gisteren gelukkig niet het geval.

  Alleen het tegenhouden van de goals was nu een stuk moeilijker dan in de uitwedstrijd. Hierdoor ontspon zich een openingsfase waarbij de goals om en om vielen en kwamen we pas bij 5-3 twee punten los. Dit gat van twee punten wisten we te behouden tot aan de rust waardoor we met 10-8 de mandarijntjes op mochten gaan zoeken.

  Wel was duidelijk waar ons grote probleem lag zaterdag het afmaken van de mooie kansen die we wisten te creëren. Hierdoor hielden we Vriendenschaar in leven.

  De tweede helft begonnen we scherper waardoor we direct het gat uit konden bouwen naar 5 punten verschil met 14-9.

  Maar toen stokte de productie weer, waardoor op 15-13 Vriendenschaar weer terug in de wedstrijd was.

  Nils in laten vallen voor Tom en met 16-13 van Nils uit een vrije bal kregen we toch weer wat lucht.

  Tot 17-15 bleef het gat schommelen tussen 2 en 3 punten waarna we uit konden lopen tot 20-15 en de wedstrijd beslist was. Jammer genoeg verloren we de laatste 5 minuten onze concentratie, waardoor de goed leidende scheidsrechter van NIO bij 20-18 af floot.

  Goede eerste helft met te weinig rendement uit de kansen en een tweede helft waar we in fases dominant waren, maar toch weer afwisselden met slordige momenten.

  Wel weer twee punten bij ons totaal waardoor we ons volgende week definitief veilig kunnen spelen tegen Tjoba 2.

  Na ons nog een zinderende pot korfbal van RWA 1 mogen aanschouwen met een terechte overwinning op de ongeslagen koploper Vriendenschaar 1, waardoor ook ons eerste weer aangesloten is bij de grote middenmoot. Ook die gaan volgende week voor 3e ongeslagen wedstrijd op rij tegen Tjoba dus kom allen naar de sporthal en moedig ons aan.

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2