• Tjoba 2, de ploeg die ons in de heen ronde de eerste nederlaag bezorgde. Hierdoor waren we dus gewaarschuwd en een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Hierdoor begonnen we dan ook met 16 spelers in het veld. Dat kan niet meer mis gaan zul je dan zeggen.

  Maar Tjoba had een plannetje bedacht, ze gingen achter verdedigen op de heren zodat wij gedwongen werden met de dames in de rebound te gaan spelen.

  Omdat wij niet aan hun spelletje mee wilde spelen ging het tempo van de wedstrijd omlaag en werden onze aanvallen geduldig zodat we alsnog de juiste poppetjes op de juiste plaatst konden zetten. Hierdoor nam wel het aantal doelpunten af. Doordat onze verdediging stond als een huis kwam Tjoba helemaal niet aan aanvallen toe.

  Met Lorenz konden we einde van de eerste helft een gaatje forceren, in eerste instantie alleen al door zijn jasje uit te trekken, wat op Lieke een hele positieve uitwerking had en daarna door als wissel de heren van de tegenstander zo te doen verontrustend dat ze Sjeng helemaal vrij lieten. De 7-4 ruststand gaf aan dat we wel moeite hadden met het maken van de goals, maar een gat van drie punten met rust was gewoon een goede uitgangspositie voor de 2e helft.

  Twee helft even tactisch wat omgezet in het vak van Nils, waardoor we inderdaad wat meer gingen spelen zoals Tjoba het wilde, maar doordat Imre alle rebound had en met Lieke als goede steundame kwamen Nils en Sjeng allebei tot twee goals snel naar rust, samen met een droge knal van Gert liepen we uit naar een 12-6 voorsprong.

  Hierop besloot Tjoba good-old Dirk-Jan Westmaas in te zetten die met 3 goals uit 6 pogingen de stand voor Tjoba nog wat dragelijker wist te maken, maar door doelpunten van Maikel en Sjeng kwam de overwinning nooit meer in gevaar. 17-11 einduitslag. 10 goals genaakt in de tweede helft, weer met drie punten verschil afgesloten, gewoon een degelijke en goede overwinning van ons tweede.

  Maar het belangrijkste van afgelopen zaterdag is natuurlijk dat we ons officieel veilig gespeeld hebben, chapeau luitjes !! :)

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2