• Na voldoen van onze doelstelling om veilig te spelen dit seizoen keek ik in de afgelopen vrije weken eens een keer toevallig naar de stand in onze poule en wat blijkt we staan gewoon bovenaan joh. Dus met het team maar afgesproken om van wedstrijd tot wedstrijd te bekijken hoe het zich gaat ontwikkelen. De eerste wedstrijd die we moesten bekijken was de uitwedstrijd in Vlissingen tegen Fortis 2. Fortis 2 is een ploeg die we de laatste jaren al vaker tegen gekomen zijn en waar we het over het algemeen zeer lastig mee hebben (welke tegenstander niet eigenlijk), maar uiteindelijk wel vaak van weten te winnen.

  Met deze voor informatie gingen we toch redelijk gerust op een goede afloop de wedstrijd in, maar blijkbaar had Fortis 2 nog snode plannen om misschien ook wel voor het kampioenschap te gaan als nummer drie op de ranglijst, want die schoten uit de startblokken met een zeer respectabel schotpercentage. Hierop hadden we verdedigend geen goed antwoord en kon Fortis dan ook uitlopen naar een 7-4 voorsprong. Time-outje ertegen aan, koppies weer op scherp gezet en halverwege de tweede helft kwam duidelijk de ommekeer. Van 7-4 naar 7-10 en zoals dat zo mooi heet, de rollen waren omgedraaid.

  Rustig uitballen en met 9-12 de kleedkamer opzoeken. Geen enkele kleedkamer beschikbaar, de spelers van ADO en Seolto van de wedstrijd voor ons hadden besloten lekker langzaam te douchen. Dan maar in een halletje bij de buiten deur de puntjes op de i zetten.

  Twee helft geen vuiltje aan de lucht, bij 13-14 leek Fortis weer even in de wedstrijd te komen, maar gelijk weer naar 13-16. 15-16 nog een keer zelfde verhaal, maar hup naar 15-20 en de wedstrijd leek beslist. Maar daar had de scheidsrechter een andere mening over, of ten minste hij hield blijkbaar graag van spannende eindes van wedstrijden, want waar wij niet anders gingen spelen of schieten ging de man in het zwart opeens besluiten dat als we de korf niet raakten met een schot dat dan Fortis weer aan mocht vallen wegens tijdrekken. Hierdoor kon Fortis in de laatste minuut nog de 21-22 aantekenen, maar gelukkig was dat het laatste wapenfeit en konden de punten in de zak mee richting RWA.

  Vandaag geen absolute uitblinker, maar een team wat het met zijn allen gedaan heeft. Scoren over 8 schijven blijft uiteindelijk het moeilijkste te verdedigen. Met nog drie wedstrijden te gaan is het alles thuis winnen en uit gelijkspelen en daarmee ga je door naar volgende ronde in de champions league. Maar zoals al eerder geschreven wij bekijken het van week tot week en dat begint met volgende week Maasluis 2 thuis.

  Hopelijk zijn we dan ook weer compleet en gaan we met zijn allen weer twee punten aan ons totaal toe kunnen voegen.

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2