• Na de overwinning op Fortis mochten wij aantreden tegen de nummer laatst Maassluis 2 en onze directe concurrent Albatros later op de avond tegen nummer 3 Merwede. De zaak was dan voor ons om een goed resultaat neer te zetten om de druk in Zwijndrecht neer te leggen. Gelukkig waren wij weer compleet en kon Fleur na haar knieblessure ook weer gewoon starten. Tegen onze natuur in begonnen we aanvallend scherp tegen Maassluis. Met goed spel en makkelijk scorend liepen we in de beginfase uit naar 5-2. Het enige manco van de eerste helft was dat we het gat nooit uit konden bouwen naar 4, waardoor Maassluis 2 lang in de wedstrijd kon blijven.

  Via 9-9 kwamen ze zelfs weer langszij. Maar direct hierna konden we weer uitlopen naar 12-9 en kwam Gert erin voor Nils om wat meer rebound druk te hebben en we ons overwicht op de dames in dat vak nog meer uit konden buiten, Imre viel in voor Fleur om juist in het andere vak over de dames alle rebound te hebben. Jammer genoeg miste we op 13-11 vlak voor rust een strafworp, waardoor er in de rust nog van alles mogelijk was.

  Zeker toen Maassluis direct na rust de 13-12 en 13-13 liet aantekenen. Maar via 4 Rood-Witte goals op rij konden we voor de eerste keer het gat op 4 punten gooien en was de wedstrijd wel gespeeld. Maasluis stribbelde nog een beetje tegen, maar via Nils, die eerst even Maikel kort kwam vervangen en daarna een vrije bal voor Nils toen hij weer in zijn eigen vak inviel voor Gert werd de laatste hoop van Maassluis weggevaagd.

  Hierna kon ik eindelijk de reserves van drie een paar minuten geven om ze te bedanken voor het iedere week reserve zitten bij 2. Jammer genoeg kunnen ze er volgende week niet bij zijn als we de kampioenswedstrijd hebben uit bij Albatros, omdat 3 zelf moet spelen bij TOP in Arnemuiden. Uitslag tegen Maassluis 23-18. En Albatros had inderdaad moeite met de druk en verloor 19-18 bij Merwede 2.

  Dus zoals hierboven al aangegeven volgende week de kampioenswedstrijd uit bij Albatros, we rekenen hierbij op een geweldige rood-wit gestreepte sfeer in Zwijndrecht, waarna ook het eerste zich officieel veilig kan gaan spelen na onze wedstrijd.

  Jeroen van de Rovaart
  Trainer/Coach RWA 2