• En we zijn weer buiten begonnen, en hoe... zonnetje, korte broek, bijna 25 graden en een geweldige scheidsrechter die gelukkig niet aan drinkpauzes deed, het zou nog eens echt warm moeten worden. In de wedstrijd tegen Fortis konden we direct onze doelstelling voor dit seizoen bewerkstelligen, veilig spelen. Dus van belang goed en scherp te beginnen en tot mijn schrik, gingen we ook nog eens voortvarend van start. Al was het niet zo dat we makkelijk doelpunten maakten, maar Fortis had er nog meer moeite mee. Rustig kabbelde de wedstrijd zich naar een 4-0 voorsprong voor RWA 2, waarna Fortis toch ook van zich deed spreken. Hierna was het in de rest van deĀ eerste helft om en om zodat we de schaduw op konden gaan zoeken met een 9-4 ruststand.

    Direct na rust strafworp voor Sjeng en 10-6 wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar een ieder die wel eens naar RWA 2 is wezen kijken de afgelopen drie jaar weet dat niks minder waar is. Langzaam maar beetje pakte Fortis wat van de achterstand terug. 11-6, 12-8 en op 13-11 waren ze weer terug in de wedstrijd. Zelfs een time-out door een boze coach had geen effect. Maar gelukkig had Imre even goed haar rust gepakt in de 5 minuten dat ze hier even de tijd voor kreeg en schoot ze de 14 en 15 11 in het plastieke mandje. Wedstrijd gespeeld, punten in de pocket tevreden en licht gekleurde gezichten.

    Goede wedstrijd ook van Madelief die ons versterkte omdat zus Fleur met het eerste mee moest doen en ook dank aan Jelle en op het laatste moment ingevlogen Nanette voor het reserve zitten (30 seconde invallen, telt niet echt als spelen natuurlijk, maar Madel en Gert verdienden wel de wissel).

    Nu twee weken vrij (al is er al weer 1 om) en dan gaan we verder, hopelijk laat DeetosSnel 3 snel twee puntjes liggen anders wordt de rest van het seizoen spelen voor Jan met de korte achternaam. Natuurlijk niet te verwarren met Jan met de pet.

    Jeroen van de Rovaart
    Trainer/Coach RWA 2