• Na de ongeslagen koploper volgt RWA 2 op 4 punten en 3 punten daarachter stond KOAG 2. Dus een overwinning vandaag zou ons een hele grote stap doen zetten om de tweede plek te bemachtigen. Tom en Imre waren met 1 mee en Maikel die ons de gehele dag foto's stuurden van een vrijgezellenfeest gingen we op weg naar Krimpen. De oplettende lezer weet dan dat we maar 4 dames en 3 heren hadden, maar gelukkig kon Kain direct met ons mee en waren Nanette en Remco bereid gevonden om zich ook later bij ons te voegen. Beide wissels hebben hun eigen verhaal te vertellen over deze wedstrijd, of de weg naar Krimpen die niet helemaal gevonden kon worden, of een bal die uiteindelijk in de sloot eindigde, maar voor de details zou ik zeggen, schiet de hoofdpersonen zelf even aan.

    Maar terug naar de wedstrijd. We begonnen scherp en zowel Suzanne als Lieke wisten snel de mand te doorboren met een afstandsschot. Hierna deed KOAG iets terug maar schoot Kain gelijk het gat weer naar twee. Vanaf dat moment ging het wat stroever lopen in ons eerste aanvalsvak, maar doordat we verdedigend stonden als een huis, konden toch het gat op 2 punten houden tot 4-6. Hierna wist het tweede aanvalsvak een gaatje te slaan naar 4-8 en konden we uiteindelijk met 5-8 de rust in gaan. Inde rust besproken dat we iets fysieker moesten gaan spelen, aangezien KOAG dit de eerste helft deed en de scheidsrechter floot alsof hij Bas Nijhuis was. Consequent, maar hij liet flink veel toe.

    Omdat Sjeng weinig rebound had in onze eerste aanval ook besloten om direct na rust Ilse van vak te laten wisselen. Gelukkig was Nanette gearriveerd na een sightseeing Krimpen ritje. Met Nanette binnen de lijnen ging het ook als een speer, 2 aanvallen 2 goals en Ilse en Suus omgedraaid. Toen de derde aanval na rust ook een goal opleverde en het dus 5-11 stond gaf KOAG het ook direct op. Het fysieke van de eerste helft is in de tweede helft geen moment meer terug geweest. Rustig liepen we uit naar 7 – 14 en wedstrijd gespeeld. Dus de verwachting was dat het dan wel in 13-15 zou gaan eindigen aangezien ons tweede nooit zo is van meer doen als nodig om een wedstrijd te winnen. Maar we hadden allemaal buiten onze leenheer gerekend. Die bleef gewoon tot het einde doorgaan en maakte in de slotfase nog drie goals, waardoor we uiteindelijk met 9-19 huiswaarts konden keren. Ook Remco en Nanette konden nog wat minuten maken. Kain was topscoorder met 5 goals en sowieso was de familie Spanjer nadrukkelijk aanwezig met 8 doelpunten in totaal.

    Nog 4 wedstrijden te gaan, 4 punten achter op Deetos en 5 punten voor nu op KOAG. Hopelijk zegt Deetos dat ze geen eerste willen worden, nu blijkt dat hun gehele selectie voor volgend seizoen leegloopt 😊

    Jeroen van de Rovaart
    Trainer/Coach RWA 2