• Ik heb nog drie wedstrijdverslagen te gaan, maar ik wil het hierbij houden, gefeliciteerd Albatros, Avanti en DeetosSnel met jullie mooie overwinningen op RWA 2. Maar hier wil ik het in dit stukje niet over hebben. De wedstrijd tegen DeetosSnel was namelijk mijn laatste wedstrijd als coach van RWA 2. Afgelopen zaterdag hebben we dan ook het seizoen afgesloten met een barbecue met de gehele selectie en een drankje vooraf met team twee. (Mijn katjes zijn nog niet van de schrik bekomen.) Hiermee zijn voor mij 3 mooie jaren afgesloten en zijn ze voor mij ook echt voorbij gevlogen. Het voelt nog als de dag van gisteren dat het RWA veld nog niet beschikbaar was en we de allereerste training op een parcours bij Barendrecht deden en we de echte trainingen bij de buren van Nikantes af werkten.

  Om mijn opvolger Joost, hierbij ook gelijk gefeliciteerd met het verkrijgen van dit geweldige team, op weg te helpen wil ik over iedereen een klein woordje typen.

  Nils, onze aanvoerder, jammer genoeg is hij ook gestopt, waardoor het team een flink aantal goals in gaat leveren, zowel voor als tegen. Maar wat het team het meest gaat missen is de flauwe (woord)grappen. Ondanks dat Nils de oudste van het team is, was hij bijna altijd aanwezig en ging hij voorop met de core-oefeningen.
  Gert Jan de reserve aanvoerder, ook hij is gestopt aan het einde van het seizoen. Harde werker op zaterdag, iemand die het team altijd voorop stelt en voorop gaat in de strijd. Op de trainingen is hij een iets minder harde werker. Als voorbeeld, ik heb Gert op zaterdag nog nooit een rebound duel zien verliezen en op trainen nog nooit een zien winnen.
  Ilse, de vice-reserve-aanvoerder, ook Ilse stopt omdat ze volgend jaar stage gaat lopen. Ilse was de stille kracht van het team. Het grootste probleem van Ilse was naar mijn opinie dat ze te weinig zelf vertrouwen had. Maar als ze kijkt naar de kwaliteiten die ze heeft, zal ze zien dat dat zeer onterecht was. Een dame die meeste duels in de korfzone wint, maar ook haar doelpuntje meepikt gaat gemist worden volgend jaar.

  Hierbij dan ook gelijk mijn eerste tip aan Joost, ga volgend jaar zonder aanvoerders spelen anders is de kans groot dat ze gaan stoppen.

  Fleur had een haat liefde verhouding met mij, maar volgens mij was dit meer een spel en was het vooral liefde. Het gene wat het eerste seizoen miste was het scoren van doelpunten, maar dat is dit seizoen goed gekomen. Ook Fleur gaat altijd voorop in de strijd en staat ook altijd klaar binnen het vak om een ieder te ondersteunen. Verdedigend een klevertje waar je niet vanaf komt.
  Suzanne is een goede dame, maar duidelijk ook wel een beetje lui. Als ze er zin in heeft is ze niet te stoppen, maar als ze wat minder zin heeft zal ze proberen om met zo min mogelijk energie de wedstrijd te winnen. Iedereen kan met haar samenspelen waardoor het ideaal was om haar het laatste seizoen de dame te maken die van vak wisselde.
  Imre kwam er als laatste bij. Door blessures  bij Tamara werd Imre vanuit het derde in het diepe gegooid. Hierbij moest ze opeens van een rennend spelletje omschakelen naar spelletje met het hoofd. Maar wat er gebeurde is dat we bij het tweede een stuk rennen aan ons spel toevoegde, waardoor Imre keer op keer haar tegenstander voor vloog, jammer genoeg eindigde dit niet altijd in een doelpunt.
  Lieke staat hier als laatste dame omdat ze altijd onze Liekie zal blijven. Als ik de ontwikkeling zie van Lieke over de afgelopen drie jaar ben ik daar als trainer zeer trots op. Eerste jaar was makkelijk, zeer goede progressie, vorig seizoen had ze het stuk zwaarder, maar dit jaar vind ik dat ze zich weer zeer goed doorontwikkeld heeft. Als ze volgend seizoen ook nog van wat dichterbij gaat schieten, dan gaat het aantal goals ook nog met sprongen omhoog.

  Maikel heeft een proces ondergaan van het zijn van de tweede aanvaller naar de hoofdaanvaller in het vak. Hierdoor legt hij zichzelf soms te veel druk op dat hij als hij niet “genoeg” scoort dat het niet goed genoeg is, terwijl dat vaak niet waar is. Gelukkig wil Maikel hier graag met je over praten onder het genot van een biertje of twee.
  Tom, the flash op de eerste meters, hij is zijn tegenstander voorbij voor hij met de ogen kan knipperen. Al moet ik zeggen terugkomende op de eerste training in Barendrecht dat ik toen niet verwacht had dat ik Tom zou kiezen voor de selectie, want als je met rondjes lopen achter je trainers loopt, dan maak je op zijn zachts gezegd geen goede eerste indruk bij je nieuwe trainer.
  Sjeng is er vorig seizoen bijgekomen, nadat hij het eerste seizoen nog afgevallen was voor de selectie. Als we een trofee uit zouden delen voor de grootste ontwikkeling dit seizoen zou Sjeng hem wat mij betreft winnen. Een sterke rebounder was hij altijd al, maar vanaf dit seizoen is hij er ook nog bij gaan scoren.

  Marja begon als speler drie jaar geleden, maar raakte al snel zwanger waarna ze besloot een stapje terug te doen als teammanager. Hierdoor was zij het tweede jaar ons vriendelijke woord voor de scheidsrechter, waardoor ik de wat minder vriendelijke woorden kon spreken.
  Tamara raakte begin dit seizoen geblesseerd, waardoor zei de rol van Marja over kon nemen toen Marja bij RWA 5 ging spelen en niet altijd meer aanwezig was. Gelukkig heeft ze mij beloofd dat ik ook volgend seizoen foto’s blijf krijgen als ze nieuwe schoenen koopt, zodat ik haar niet te veel ga missen als emotieloze coach.

  Ik heb ze hierboven niet genoemd, maar ook het eerste met Andre en Leen hebben er natuurlijk voor gezorgd dat deze jaren zo mooi zijn geweest, jammer natuurlijk dat Andre niet een keertje een rode kaart gepakt heeft zodat ik nog een keer hoofdcoach had kunnen wezen.

  Verder wil ik als laatste alle reserves bedanken voor het wekelijks compleet maken van mijn team en de medewerking die ik daarbij gehad heb van Petra, Quincy en Stefanie.

  Ik ben de 29e juni nog even bij RWA als laatste moment, maar mocht ik jullie niet meer spreken dan wens ik een ieder een prettige vakantie toe en een succesvol volgend seizoen.

  We shall meet again!!

  Jeroen van de Rovaart
  Ex-trainer/coach RWA 2