• Edwin Jansen nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging RWA

  De selectie van - het door ARCO en MCD gesponsorde - RWA uit Poortugaal staat met ingang van het volgend seizoen onder leiding van Edwin Jansen. De 44-jarige trainer uit Barendrecht volgt scheidend trainer André Verbaas op. De Commissie Technische Zaken denkt met Jansen de juiste persoon gevonden te hebben om met de selectie van RWA volgende stappen te zetten op het gebied van speelwijze, teamontwikkeling en de ontwikkeling van individuele spelers.

   

  De TC kijkt uit naar de samenwerking met Edwin en denkt dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren voor RWA: 'Edwin is een verengingsmens die graag verder kijkt dan alleen zijn rol als hoofdtrainer. Dat past goed bij onze vereniging. Daarnaast spreekt zijn manier van werken en de interactie die hij zoekt met spelers ons aan”.

   

  Jansen geeft zelf aan: “Ik kijk ernaar uit om bij RWA aan de slag te gaan. In de gesprekken voelde ik een erg fijne klik met de mensen en staat er in mijn ogen een goede organisatie met een betrokken TC die met mij wil samenwerken. Ik overwoog een sabbatical, maar toen deze uitdaging voorbij kwam – bij deze leuke club, waar ik graag nog eens trainen wilde geven - stel ik dat sabbaticaljaar met alle plezier een aantal jaren uit”.

   

  Ook Joost van Hensbergen gaat door bij RWA 2

  Ook heeft de TC met de huidige trainer/coach van RWA 2 - Joost van Hensbergen - overeenstemming bereikt voor volgend seizoen. Als TC zijn we heel blij dat Joost ook volgend seizoen zijn rol als trainer en coach wil doorontwikkelen.

  Van Hensbergen: "Mijn eerste periode als trainer en coach van RWA 2 zijn zowel enerverend als leerzaam geweest. Ik verwacht dit seizoen dan ook met een berg ervaring af te sluiten. De chemie met de ploeg is er; het zou dan zonde zijn om dat niet een jaar door te zetten. Ik kijk er nu al naar uit om de ervaring van dit jaar om te zetten naar winstpunten volgend seizoen."

   

  Hiermee heeft de TC belangrijke stappen gezet om de technische staf voor volgend jaar rond te krijgen.

   

  Namens TC en bestuur,

  Herjet van Zoest-Visser